TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN

tolong sy, anak sy dah seminggu naik ruam lampin sgt teruk..kulit dah merah n melecet..dah 2 klinik pergi still xok..pls suggest any cream..or anything ape perlu sy buat..help me..kesian anak sy 😭😭😭😭😭#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN
77 Balas

pakai saiz yg besar ckit.. klau basuh berak anak jgn lap tisu basah dh.. dia dh besar.. bawah 3 bln x apa lh nk lap je.. tp sebaiknya basuh dgn air paip.. lg bersih..

awak..anak sy pn jd gtu... kami tukar2 pampers n pakai cream pureen,still xok..check kt kkia, doc suggest sudocream.alhamdulillah.lps gna sudocream dgn izinNya okay

Cuba sudocream ad d frmasi atau losyen snow white . Ank2 sy okay dgn dua ni . Lagi satu cuba tukar pmpers jnma lain pula n kerap salin pmpers tak pyh tggu pnuh

pampers kena kerap tukar sis..anak saya guna lotion snowy treatment. alhamdulillah ok dan saya sekarang jadi agentnya. kalau nak beli bole ws saya 0167548472

Anak saya pernah kena macam ni sapu macam2 ubat xjalan pun lepastu saya pakai tepung ubi je sapu dekat situ terus elok dan saya kerap tukar pampers dia jugak

sapu minyak Johnson sja sis..InsyaAllah xda ruam lgi..ank sy dri newborn sy guna minyak Johnson tu sapu smpai umur 6 bln..Alhamdulillah xda ruam naik lgi...

Luluh hati tgk keaadaan ank camni kan,saya selalu guna herbal blend shaklee utk ruam2 ank camni Alhamdulillah sgt menjadi dah 6 org ank semua guna krim tu

anak saya pkai sudocream Alhamdulillah ok... kencing berak saya basuh terus dgn air.. dulu guna wet wipes jd juga. tp bila basuh guna air dh ok

cuba guna besak pureen warna putih biru…..anak dulu ok pkai ini…dan rehatkan dulu datpada pampers tunggu merah2 ni kurang semoga maanfaat

cuba nappy cream Dropolene, sudo cream pastu tuka saiz pampers ke besar sikit dan cepat cepat tuka pampers bila anak dh kencing/berak

1y ago

nk tnye..cream tu kite kena sapu setiap kali tukar pampers ke?