Kalau mcm ni kira positive ke?

Tolong saya mommy mommy semua . Saya sepatutnya period esok (20/9) . Yg biru purple tu UPT test . 18/9 saya buat 2 kali pagi pagi bangun tidur satu dan ptg sebelum magrib satu . Dua dua naik samar mcm tu . Pagi ni saya try lagi pun samar . Opk pula terang . Positive ke ? Sebab saya belum delay period . Tanda pregnant mcm mana ya ? Saya lately kerap rasa nak muntah tapi tak muntah pun. Ada sesiapa boleh jawabkan ? 🥹

Kalau mcm ni kira positive ke?
3 Balas

Kalau nk check guna upt strip tu, kena check 2 hari sekali. Kalau line samar makin pekat, pregnant lah tu In Sha Allah. Kalau check hari2 mmg tak nampak sgt progress. Ada kes samar sampai ke sudah, yg ni boleh jadi upt error

9mo ago

ouhhh patutla . thanksss

boleh cuba repeat test pakai upt jenis yg tinggi sensitivity pula. pakai brand dipp&tell. repeat selepas 48j. hcg meningkat setiap 48j. upt akan makin terang

9mo ago

betul awak. dkt watson or guardian pon ada jual😊

try upt brand lain

9mo ago

dah try . yang ni pagi pagi tapi samar je. lepastu tgh hari turun period cuma darah sikit je.