Buasir lepas bersalin?

TOLONG SAYA! Harini hari ke22 berpantang. Sebelum due haritu sy terkena buasir, sakit dia Allah je tahu. Nurse ckp normal sbb baby menekan. Tapi lepas bersalin pun still buasir tak hilang or kecut. Masih sakit dan terkeluar, seksa sangat rasa. Lagi lagi lepas buang air besar. Mommies yg ada pengalaman sama boleh share tips tk or boleh suggestkan ubat buasir apa yg mommies pakai? Merana sangat dengan buasir ni 🥲 #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

sama dengan saya waktu besalin nurse tolak buasir bagi masuk dalam memang sakit.tapi dah ok.bila balik rumah nk buang air besar jadi sembelit buasir keluar balik.saya suruh suami belikan majakani asah kat punggung lesung batu air majakani tu letak kat tempat buasir 2 hari buasir dah kecut.sekrg TGH berpantang 30 hari.cuba la buat macam ni insyaallah buasir kecut.