Najis baby

Hi , tolong saya. Baby sya fully breastfeed. Bby bru seminggu. Najis warna mcm ni normal ke? Please Help. Terima kasih ibu-ii. #First_Baby

Najis baby
8 Balas

Cuba panjangkan tempoh masa susu badan. Bagi baby dapat susu badan yang akhir (hindmilk). Jika baby susu sekejap, maka hanya dapat susu yang awal-awal (sekadar hilangkan dahaga), then najis baby akan warna hijau. Antara tanda-tanda baby dapat hindmilk, najis baby warna mustard, dan baby akan lebih kenyang. Inshaallah, berat badan pun akan cepat naik.

better pergi check sis , sebab najis warna hitam hanya 48jam lepas dilahirkan je tak silap saya selepas tu dah bf najis akan bertukar warna mustard or kuning . kadang bukan sembelit , takut ada problem lain . sarankan terus jumpa doctor cepat

Ni sebab xdpt susu hindmilk. Ank sye pon dulu camni, lpstu sye bg susu pyudara sebelah shja (duration susu 10-15minit mcmtu). Lepas 3-5 jam baru tukar payudara sebelah lagi. Barulah warna najis kuning

1y ago

Awal2 je bengkak, just perah pkai tgn(marmet), pastu tuam n urut sikit. Jgn pam sbb takut jdi lgi bengkak. Lama2 ok sendiri

Selalu baby newborn najis warna hitam then bila full bf jadi warna kuning. Baby sembelit ke? Ibu ada mkn apa2 yg boleh buat baby sembelit tak harini

1y ago

Takde. sya just mkan sayur & ikan je. Baby tak sembelit sis. Just najis dia wrna mcm tue. sya risau

sepatutnya najis die wrna mustard dan cair mcm cirit tp bukan cirit. die cair je. tp ni mcm lain ni. better check

cuba wasap nurse yg incharge awk mungkin dia boleh mmbantu.. hntar gambar ni kat diam. semoga bby takde apa2 masalah

1y ago

baru tertengok ada sorang ni nurse post, patient2 hantar gambar najis, gambar pad dekat nurse. kalau boleh jangan la. ada sebab diorang beri no private diorang. bukannya nak kaji masalah tahi/keputihan...

cuba refer sini

awak ada mkn apa?