Cara pujuk anak tak takut dengan orangg

Tlng saya mommy2 cara nk bgi ank tak takut dgn org skrng ank saya brusia 7 bln 28 hari dan sedang mengalami msalah tkut sangat dengn orang , mcm mana nak mengatasi tkut dgn org tu 😭 asal jer nk jmpa kwn ke saudara mara ke menangis serupa kena marah 😞#firstmom #bantusharing #Anak_01 #babygirl

3 Balas

biasa laa tu ank sy pun takut dgn org. bila org pandang je muka dia akan nngis kuat. jenis sy memg xleh dgr ank nngis. bila nk jmpe sedara atau kawn2 sy pesan awal2 jngn tegur ank ak nnti dia nngis🤣🤣🤣 kalau nngis jugk bawa laa jauh2 sikit dgn org dia takut tu yg paling penting sape2 je acan2 ank sy smpai nngis jaga laa org tu nk kenaa ni 😂

ni sejenis kedekut dgn badan. mmf ada sejenis budak mcm ni sis. tak dpt dipujuk pon kecuali dh selalu jumpa bru dia okey. tp still laa akan ngis kalau org nk ambil . sbb dia hanya berani dgn keluarga dia je

mcmni. jgn sesekali paksa dia, bg dia masa..dia nk dekat dgn org ke, nk main dgn org ke..biar dia sndri yg pegi. parents boleh duduk main sama2 dgn kwn2 dia,