FARMASI SALAH BAGI UBAT !!!! KAMI DAH KEGUGURAN ANAK PERTAMA ...

Tipulahhh tak kecewa tak terkilan . Datang HSA sebab spotingg tanpa sakit , then balik . Esoknye datang lagi sebab bleeding 2pad 1hari , doc suruh ambek ubat kt farmasi HSA duphaston , kuatkan rahim . TAPI FARMASI SALAH BAGI UBAT !!!! PIL PERANCANG ELAKKAN MENGANDUNG DOSES 5mg , 3 biji dah ku telan !!! Terus cramping perutttttt bleeding lagi terukkkk , tolak emergency , masuk muncung itik konon nak tguk punca bleeding , sekali doc jerit "janin dah keluar separuh , sebab tu sakit gileee sampai nk pitam , then doc mntak izin tarik terus & cuci . Allah jeee tahu perasaan tu mcm mne , org atasan bahagian farmasi sampai turun mnta maaf dan handle kes ni dari mula sampai abesss semalam : kiteorg tk salahkan sapa2 tkpela mungkin tkde rezekiiii . Kami redha #8mingguAllah bagi pinjam

5 Balas

Moral of the pengalaman . Dapat ubat ape pon walaupon di hospital please double check , mcm kes saya.. plastik luar tulis betul ubat tu , dalamnye pil laen 😔 kite tergerak hati nk check , selepas makan 3biji tu . Tanye doc swasta yg biasa handle kite , dan ranye kengkawan farmasi swasta semua kate bende sama . Ubat tu salahhh!!!

I Fel Sorry For ur lost Puan. Be Strong Go Bk to The Farmasi .How Can they do like tht. . Suami Sy kan ..kalau kilink kk or Hospital bagi ubat ape ape pun.suami x bagi Sy makan dulu.dia Akan check dulu then dia Akan google. Tengo ubat ape utk ape. baru dia bg Sy makan ..

awak kena pergi dekat farmasi tu balik,bagitau,boleh saman kan kalau dah jd mcm ni,melibat kan nyawa..geram pulak kiteeee ..buat kerja sambil lewa betullah lah tu farmasi😐

awak y post hari tu soal farmasi bagi ubat salahkan? lepas tu awak pi hospital balik tak utk double check?? salam takziah sis😭

Semoga dipermudahkan segala urusan.