1 tahun 9 bulan muntah muntah dan cirit.apakah keracunan?apa eprlu buat?

Tiba2 anak muntah muntah dlm 2jam petang td..lebih 7 kali muntah..smpai habis kosong perut..tp masih mau minum..walaupun muntah balik...dh bwak kecemasan..doktor kata bkn keracunan..dan tekak dia saja lah y bengkak merah..jd bg ubat antibiotics...ubat demam dan juga ubat muntah...skrg pagi dlm 4am lebih dia cirit birit tanpa sedar smpai habis satu badan..dia still nak tido..walaupun dh basah sebab cirit..ada apa2 suggestion??sy buntu

6 Balas

Dia cirit tapi tak sedar dan masih nak tidur tu sebab badan dia sangat lemah. Bawa semula ke hospital kalau boleh. Tak pun pergi klinik mintak surat refer ke hospital. Selalu kalau ada referral letter laju sikit diorang buat kerja. In a meantime kerapkan bagi susu dan air masak

kalau dah terok gitu gi la hospital sis. xyah tanya kat sini. biar yg pakar check. klu ada duit extra gi private hosp.

Takut dehydration. Better hospital terus nanti dr drip & amik sample najis untuk cek rotavirus

pergi hospital semula dear. if ada duit extra pergi private.

Pergi hospital semula sis

Pergi hospital semula