SANGKUT GDM 11week

Tetiba sangkut Gdm 7.8 hati dah mula risau 🥲 nurse macam takut takut kan kita pulak dah sedih satu harini tips turunkan gdm please#firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Amalkan diet pemakanan yang sihat. Avoid fastfood/junkfood, cut sugar, nak go extra mile cari sumber makanan yang low GI part ni sangat membantu. Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. Jangan sesekali skip atau delay makan. Kena ada jadual makan yang tetap. Macam saya 6x sehari makan. Breakfast, snacking, lunch, snacking, dinner, snacking.