Assalamualaikum nak tanya

Tempat injection bcg baby tuh mmg bengkak mcm ni ke? risau bby sakit je. #seriusnanya #firstbaby #firstmom

Assalamualaikum nak tanya
3 Balas

Normal ni. Nnty Dia akan pecah. Bila da pecah kluar Nanah. Elak kan kawasan lengan berlotion atau sapu apa2. Biar Dia kering sndri. Baby Cuma kan merengek sikit Sbb xselesa je. Tapi xda apa nk Risau melainkan baby ada sudden demam n melalak teruk.

Waalaikumussalam mula² memang bengkak. Apa pun nurse cakap jangan tuam. Biar je. As long anak tak merengek je lepas injection. In case kalau demam pastikan baju anak sesuai dengan suhu bilik ya.

normal je..mula2 bgkak..pstu bleh jd nanah..tp biar je slgi xde demam xde mslh powm..sy biar je nanah powm xusik2 powm.nti dia pecah sndri nnti ok la