Sah ka ya sembahyang klu ada darah tba2 dkt pantyliner?skg 38mnggu..sepa tau ya.td tghari chck teda.

Tapi lps zohor tu k'mungkinan kluar.masalah nya sah ka sembahyang tu n buli sembahyang lg.

4 Balas

sah sbb tu tak termasuk hadas besar . darah sblum bersalin sah solat cuma setiap kali nak solat perlu bersihkan . melainkan darah haid dan darah nifas . Klau masih keliru boleh rujuk pada yg lebih arif tuk elak was2

3y ago

terima kasih sis.A aha.

slgi x bersalin.. kena solat walau turun darah.. sebab y keluar tu darah penyakit mcm istihadah.. bersih2 baru solat mcm biasa.. sebab bukan hadas besar selagi ank xkluar

sah solat..sy dngr ceramah ustaz..alhamdulillah.. 38week 3 hri masih bleh solat..cuma tiap kali nk solat..kena bersihkan..pastu wudhu la ..bleh solat😊

3y ago

sama2

Tak puan. Mcm saya 38 minggu. Darah dah turun tanda nak bersalin. Saya dah tak solat. Wallahualam