Pap smear lepas bersalin

Takpe ke kalau tak buat..anak dh umur 1 thn 1 bln baru doktor bg arahan utk buat pap smear..td appointment ngan doktor psl perancang je tiba2 doktor tnye "awk dh buat pap smear belum ek??" Balik je dari kk,bgtau suami sye akn kena buat pap smear..suami x bagi..pada saya pap smear tu bagus kan,utk detect kanser and jangkitan bakteria kan? Tp suami plk tak bagi atas alasan aurat dan x de kepentingan.. boleh tak bagi idea camne nk pujuk suami selain ckp doktor tu nanti doktor pempuan? Dia kata x bole caya hospital nanti tiba2 doktor laki yang buat...😒 #pleasehelp

17 Balas

Pap smear ni biasa kat klinik semua nurse perempuan... okay saja tak sakit. Bagus buat 1tahun 1kali

kalau Ada bajet pgi la buat kat klinik swasta yg Dr perempuan.. lagi senang..

Sis insyaAllah doc perempuan sbb sy 2 kali buat dpt doc perempuan

saya buat dekat klinik desa... yg sah² perempuan yg buat...

Pap smear doc buat untk tgk sama ada knser rhim atau x

pap smear tu apa? kita first mom tu xtau

10mo ago

Pap smear adalah sejenis saringan untuk memeriksa sel-sel di pangkal Rahim (serviks) kita. Ia dilakukan bagi mengesan kehadiran sel-sel pra-kanser atau sel-sel kanser di serviks.

boleh je buat