Puasa dh nk due boleh ker??

Takot bby kecik jerk.sape kt cni mommy yg pose??

6 Balas

Saya due 12/4. Dpt puasa 12 hari. Kalau nak puasa, kena sahur banyak and minum air at least 1 liter. Time berbuka pun make sure minum air yg cukup. Tapi kalau tk larat and baby tk bergerak dlm 2hrs mcm tu, better berbuka je

sy due 16.4.. dapat puasa 5 hari je. hari ke6 baby start slow. kena warded 1 mlm. pastu misi semua x bg puasa dah. 2x baby slow.

Sy puasa setiap hari tapi bila tak larat/baby mcm pelik sikit terus buka puasa 😂 Sekarang 36w

Saya due 16/4. 2/4 kena tahan wad (masih puasa), 3/4 terus bersalin. Berat baby 2.70kg

1y ago

Normal je Dr cakap

boleh je sis asal larat. saya due harini. tapi masih takda tanda2. so puasa je

Boleh je kalau awak larat dan tiada apa apa masalah kesihatan.