Baby kecik

Hi nk tanya ada tak kt sini yg dh bersalin awal tapi baby kecik? Due saya hujung bulan 10 tp doktor kata mungkin bersalin bulan ni. #bantujawab

2 Balas

Hai, saya pon skrg 35w. Detect IUGR di 28w. Tpi berat baby naik sikit2. Doktor cuma pantau. Dorg pon suruh saya bersalin awal tpi kalau boleh survive smpai ckup term alhamdulillah. Cuma doktor akan follow rapat kes baby IUGR. tiap minggu kena scan jer

2d ago

Saya dah 35w, berat baby dah 2.1kg . Tpi doktor ckp still kecik. Ptotnya 35w dah 2.5kg. Tpi asalkan berat baby naik sikit2 okay je. Awak makan telur rebus hari2 2 biji and susu full cream. Mmg akan naik berat bby tu. Sbb anak pertama saya lahir 33w dgn 1.2kg saja

iugr ke? usually dktr akn pantau bby dkt wad utk top up nutrisi yg kurang pd bby