Aslmulikm.... Nak tnya bby 36 minggu genap 9 bulan ke 17/07/2024 tarikh masa bersaln Keliru pula

Takde apa2 ke membahayakan baby

6 Balas

waalaikumussalam. 37 minggu Dan keatas baru dikira kelahiran matang. if bawah Dari 37 minggu dikira pramatang. tidak bahaya puan selagi tak lebih tarikh yg sepatutnya. even kalau overdue (lebih 40 minggu) pon baby lahir sihat

36 minggu pramatang lg tp kalau berat bby cukup should b okayy kalau nk beranak. Mcm sy pun beranak ngam2 36week, berat bby 2.9kg , beranak lpas subuh ptg dah bole balik dgn bby .

3mo ago

alhmdulillah sis bby x sbar nk jmpa ibu

17-7 due date Sama dengan saya😊..still ada 28 hari lagi..kalau nak keluar awal pun hope 28 weeks macam tu..🤭moga Dipermudahkan segala urusan kita💪💪..In Sha Allah.. Aamiin

3mo ago

in Sha Allah dapat bodyguard lagi 🤭

tunggu 37 minggu sis. 37 minggu kira baby dah complete dan ready utk keluar as a normal baby bukan premature.

3mo ago

owh ingatkn 36 mggu tu dah ok trimksih sis

tak. kiraan pregnant tak sama dgn kiraan biasa. 36w dikira pra matang lagi.

oh yeke trimaksih... bgtau