Mommies , siapa mual2 sini for 1st baby tapi cara nak hilangkan mual tuu??

Tadi saya tiba2 nak minummm air yg masam2 … tekak rasa nak minum air asam jawa😂😂 hmm tu je laaa saya rasa bole kurangkan rasa mual😭 mommies lain mcm tu juga kan🤭🤭🤭???

5 Balas

Hi! Saya baru 9 weeks pregnant. Dalam week kelima sy dah start mual tak boleh blah ya. Smpai sy menangis nangis sebab tak tahan mual asyik muntah. One day on my 7th week, dah tak tahan, sy pergi pharmacy. Pharmacist pun ngandung jugak! Just my luck. Dia recommended “Veloxin”, ubat tahan mual. Safe for pregnant women. I tanya my gynae even tunjuk packaging sekali. He said it is safe to consume and I can teruskan je. I makan sekali je sehari, pagi selepas breakfast. Mesti makan secara rutin. Sebab lepas sikit je pun mual akan datang balik. Tapi effect dia I sangat terharu ya. Sangat berkesan. Pls go buy “Veloxin”. Smua pharmacy ada. 🙏 harap membantu.

4mo ago

Ooo bolela saya try nanti .. now mual + muntah tu sampai nngis nngis rasa terseksa😭 ni 2nd baby paling teruk mabuk sampai tak lalu makan sbb bau org tumis bau minyak panas nk menggoreng je saya dah nak termuntah ..

sy pun mual dan cirit birit setiap pagi. doc bagi veloxin jugak. ubat tahan muntah/ubat mual. mula2 takut nak makan setiap hari. tp jumpa pakar semalam dia kata jangan takut makan veloxin teruskan je. dia siap bagi 4 papan 🤪

klau sye nk hilangkan muntah tu mesti kena makan aiskrim…klau minum air ke ape ke rse mual

4mo ago

Skrngggg simptom diaa nak minum air putih pun rasa mcm nak muntahhh🥲🥹🥹

sy kena ada epal hijau tiap hari mesti kena mkn epal hijau taknak buah lain 😅