Minum air gula

Tadi saya minum air gula. Lepas minum&amik darah pertama sy minum air kosong . Sy mmg tk tau selama 2jam puasa xleh minum air sebelum amik darah kedua. Akan jejaskan ke result sy nanti???#ingintahu #seriusnanya

8 Balas

lepas mnum air gula baru awak mnum air kosong kan bole sbb misi sy pon kata lepas mnum air gula bole ja mnum air kosong jgn mnum air manis / makan ja dia xbg

5mo ago

iya betul Sis. minum pun bukan lps masuk air gula terus air kosong, dlm ½jam kemudian tu bru minum. kna marah dgn misi hbis semua tengok sya 😅😅😅. mungkin lain² kut bg setiap Misi

nurse ada pesan tak , tak boleh minum atau makan lepas cucuk yg first tu? selalunya diorang pesan. nanti result tak accurate.

5mo ago

xdok pesan apa² Sis. kli pertama minum air gula hritu sy ingat lgi misi pesan, lepas je minum air gula xboleh makan ke apa².. cuma boleh minum air kosong sahaja. tu pasal sy minum air sampai ½botol 😅😅😅 tunjuk Misi terus dia mengucap. marah dia pd Sy sbb xikut arahan. sy memang xtau dlm msa 2jam puasa tu xleh minum air. sbb Misi yang haritu kta boleh

Air kosong tu kalori dye 0% so xde masalah pon klo minum... Minum byk pon xkn jejas kn ape2 bacaan gula dlm drh..

5mo ago

oh oke². hrp tdok pape n result oke Aamiin. sbb sya siap kna marah² lg dgn misi minum air kosong sebelum amik darah kali kedua.

Terima kasih Semua sbb bagi pencerahan pada sya. semua membantu sy dlm hal ni buatkan sy rasa oke ☺️

5mo ago

Don't worry. Kalau ada apa2 masalah nurse akan terus call bila result dah keluar hari esoknya lepas minum air gula. Kalau nurse takde call tu maksudnya result takde masalah lah tu.

hari tu nurse cakap boleh minum air kosong selepas minum air gula tapi jgn terlampau banyak sis

5mo ago

ow ye. sy ½botol terus minum air. tpi tidak kerap. rasa tekak kering minum. mmg kenal bebel dgn misi. adu

Minum air biasa lepas mnm air gula boleh. Asalkan jangan minuman yang berperisa......

5mo ago

oke Sis.. sy ni mudah sgt bwk dlm fikiran. lepas kna marah tiap msa duk pikir mcm mn la dgn result sy nanti huhu

boleh ja minum air kosong jgn risau air kosong x jejas paa2 keputusan pon

5mo ago

oke Sis. semoga result air gula sy oke Aamiin 🌸

ada kemungkinan

5mo ago

dia gini, nak minum air kosong tu boleh tapi jangan banyak. jgn lah sampai habis sebotol tu nak minum. dekat KK Sy cek, nurse yg suruh minum air masak lepas minum air gula. minum sekadar nak bilas air gula tu. so takde la rasa melekat manis dalam tekan.