TIPS NAIK KAN HB

Tadi pergi check kk hb sampai 10.1 😭 Ada tak sape sape tahu tips naik kan hb. Macam macam dah try masih sama je. #firstmom

11 Balas

sy hb 9.3 je . bln lepas 9.6 . drop 9.3 . pdhal sy da mkn kerang 3 hri berturut2 nk naik kan hb . buah smua bedal . lepas mkn zincofer hb sy jd 9.3 je . skrg mkn iberet . tggu isnin cek hb . adoi risau . esok kne.amik drh sbb nk tgk apa punca hb taknk naik . doc risau ada anemia.atau thalesemia . kalau ada slh stu ni hb mmg susah nk naik . sy siap kne p jumpa pakar pemakanan sbb hb low . doc tu just srankan bykkn makan makanan yg tggi zat besi . kerang , jambu batu ,.limau kasturi , bayam mcmtu . mkn ubat pun kene.makan dgn air limau kasturi/sunquick ksg . yg penting mkn ubat perut ksg .

1y ago

Ye saya pun kena amik darah 25hb ni sbb check up 26hb