Tinggi perut

Tadi checkup..nurse ukur tinggi perut 21minggu. Sekarang dah 23minggu. Risau pulak.. tak sama dengan minggu. Kira kecil 2minggu. Ada sesiapa pernah kena tak ya? Apa naj buat ya?#1stpregnant#23weeks

2 Balas

hi mommy. kurang 2 minggu takde masalah tapi kalau kurang 3-4 minggu mmg perlu risau dan periksa saiz / berat baby. perbezaan ni jadi sebab satunya dapat drpd kiraan lmp dan satunya dapat drpd tinggi rahim. kalau tally dengan berat baby,takde masalah. apa apa kerisauan mommy terus consult nurse dan doktor okay ❤

2y ago

Ouhh baikk.. tq sis🥰

sy pulak 22week tapi tadi scan besar bby macam 21week saja, doc sarankan minum susu ibu ngandung.. doc penah ckp 1 atau 2minggu kurang masih diterima, cuma klau kurang bnyak awk boleh tanya doc nnti masa checkup ya 🤗

2y ago

Ouhh okay okay.. thanks sis share🥰