Assalamualaikum maaf sya nk tnya mcm mne kita nk tahu kita mengandung luar rahim ye?

Tadi cek xjumpa kantung doc ckp sama ada masih kecik atau luar rahim🥺

18 Balas

kalau start heavy bleeding and bleeding berpanjangan tu symptom luar rahim. nnti repeat scan balik after 2 weeks, kalau dh start bleeding terus pegi klinik ye

ikut pengalaman saya pernah kne ectopic fistt2 tu rasa okay then x lama tu sakit perut yg teramat sakit. time tu mmng x de bleeding cuma sakit sgt2 perut tu.

sakit perut melampau, pendarahan, kegagalan utk mjumpai kantung kehamilan bg kehamilan 6mgg ke atas

dah brapa weeks pregnant sis?

1y ago

saya pun xsure tdy beli yg degital 2 ke 3 minggu tpy scan xnmpk lgi xtau sme ada kecik lgi ke apa

scan.. repeat scan..

Patut tanya doc tadi

1y ago

Jd mungkin awal lg.. so tnggu la repeat scan 2 minggun kemudian.

maybe sbb awal lagi

1y ago

mungkin lh harap awl lgi bukn lua rahim🥺🤲🏻

Awak berapa week?

1y ago

saya sndri tak tahu sbb sy 2buln xperiod and tdy trgrk hti nk cel and tngk upt positive 3 kli sy cek