Mslh kewangan

Sye tgh susah hati pikirkn cukup ke duit untuk byr bil hospital nnty sbb byk bende kne byr bulan ni moto,umah,bil ii nk beli brg berpantang lgi ...jdi mslh sbb bulan ii sblum ni majikan husband x byr gaji abis semua hutang tertunggak...nk kne byr bulan ni la tpi tula risau x cukup untuk bersalin pulak sbb due sye bln ni hm...hri ii stress pikirkn bende ni je punce majikan lme suami sye la kami alami mslh kewangan klau tak okey je..kdg smpai kne ikat perut xpelaa sabar jela mungkin dugaan mengandung kan...harap ii lepas baby lahir kami dimurahkn rezeki dan dipermudahkan urusan....doakan la eh supaya duit kami cukup untuk byr bil hospital dan keperluan lain nnty klau tak hm beranak sendri kt umah jela #firstmom #firstbaby

35 Balas

Tipulah kalau tak risau bila tak ada duit tapi kadang Allah bagi ujian utk kita ingat dia. Disaat kita tak ada apa-apa yakinlah yg kita masih ada Allah. Hanya Allah. Bila kita serahkan segalanya pada Dia. Percayalah rezeki itu akan datang sendiri tanpa dijangka. Semoga murah rezeki dan semoga Allah permudahkan urusan awak

Saya dh selamat bersalin..due 05/08...bersalin 30/7 hospital kerjaan (hsnz trganu)...Alhamdulillah, xdikenakan sebarang byaran pun..saya xpasti samada kerajaan tanggung utk rkyat trganu b40 atau cmne (bersalin normal)..tp mmg free of charge.. saya doakan urusan mommy dipermudahkan...jgn stress...

1y ago

btw saya bersalin hospital kemaman tahun lepas 🤗

baik, thank you sis.. moga2 harga mcm tu je la hehe.. risau jgak x cukup sbb suami pd awalnya keja tp kena buang keja then tau2 pregnant . org kecam kate xde duit tp nk anak tp sebenarnya sbbkn ade keja tu la ok je menambah huhu.. org lan xtau tp nk ckp je keja nya hahahaha..

beli barang pantang yg betul2 perlu, barang yg boleh pinjam, pinjam je dulu, selagi boleh jimat kita jimatkan, jangan terlalu risau, lagi2 nk bersalin and berpantang untuk kali pertama, InshaAllah ada jalannya nnti, redha dengan ketentuanNya 🥰

nanti dah beranak, kalau awak rasa bil awak mahal kan, awak boleh mintak kurang dgn kaunter pmbayaran. dorang akan try bg discount. ni tak ramai org tau, sy pun tau lepas membe sy bt mcmni. dari bil rm 150,jadi separuh.

1y ago

ouh okok trime kasih

sya lagi mahal sis ank branak ank pertama d gov rm5380 sya byr.. sb sya warga asing suami tempatan tpi allhamdulilah rzki ank dpt byr cash... jangan rsau ank membawa rzki.. skg ank ke2 inshallah ada rzki jga nnti

1y ago

sis fifin Ada byrn deposit ke ape ke x?sis bersalin hospital mana?

Semoga dipermudahkan urusan sis. Fikir yang positif shj ya.. doa byk2. Rasanya tak mahal bil bersalin gov.. saya baru lepas bersalin hospital kerajaan. bil termasuk baby rm66 je.

hosp gov tak mahal sgt sis..saye ceaser duduk wad 5 hari pon bayar tak smpi 200 pon..kalo normal lagi murah rsenye..semoga dipermudahkan segala urusan sis lahirkan baby..amin

Saya bersalin normal dengan jahitan di Hospital Ampang, wad kelas tiga, warded sehari bil rm33. Anak warded 5 hari dalam nicu rm14.50. Semoga dipermudahkan urusan persalinan puan.

1y ago

sis.. hospital Ampang Suami boleh masuk dalam lr x?

Bersalin kt hosp kerajaan tak mahal pn sis.. insyaallah.. pasal suami tu,minta dia buat laporan kt pej buruh. Semoga dipermudahkan urusan sis