keputihan biasa ke bahaya

hi sye sedang mengandung 20week nak tanya , sya start 28 hb ada keputihan warna mcm ni kluar . tak bnyak sikit2 je . ada sesiapa pernah alami tak ? ini dikira spotting ke? #firstmom #pleasehelp

keputihan biasa ke bahaya
6 Balas

Dlu sy awal pregnant anak first, ada keluar ni..lps tu keguguran.. Masa prgnant anak ke3 ada keluar jgk, trus pi klinik..doc scan baby okay aktif, cuma uri sy rendah.. Punca uri rendah pun keluar spotting jgk sis. Tapi kalau scan doc ckp uri semua okay, takpe jgn risau.. sis kena bedrest jela.

ini bukan keputihan..macam darah ni...sis pakai panty liner atau kotex dan terus gi kecemasan dengan segera....sis bagi tahu doc keluar darah macam ni start hari apa dan kalau boleh tunjuk sekali gambar ni dekat doc

1y ago

sama dgn saya dia, Alhamdulillah hlg sendiri jg.2kali masuk wad bermalam² tidur di wad,jgn buat kerja berat.Semoga dipermudahkan segala urusan kita.

sy hri tu ada keluar MCM ni jgk .g scan swasta..doktor ckp keputihan..dan doktor ckp jgn keluar darah yg French2 gtu baru bahaya...scan Alhamdulillah baby ok

jika alami spotting better pergi hsptl asap tuk dptkn rawatan kadar segera . dkhuatiri tanda awl tuk alami keguguran..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

sm2.. mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya amiin

ini bukn kputihn pn.. mcm drah dh.. lbih baik terus ke hosp pn..

Sis pls check dgn dr sebab nampak mcm darah