Perut kerap mengeras

Sye due 12/1 tapi dah 3 hari perut sye mengeras on off .. skit dkt bahagian kemaluan kadang nak kencing tu skit sgt rasenya tapi xde tanda darah or ketuban pecah .. sye first mom tak tahu contraction tu mcm mana .. perlu ke sye ke hospital sekarang ?#firstmom #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Due kita sama mummy. 12.1.2023. Perut on off mengeras juga tapi tak sakit. Braxton Hicks. Mcm sy. Ada tanda keluar lendir darah tp x banyak. Masih sikit. Tp kalau mummy rasa x sedap hati, mummy boleh pegi hsptl utk check bukaan. Kalau dorang suruh balik, then mummy balik ja. Sbb firasat ibu tu penting. Sy pun first mom. Blm pandai jg bezakan contraction. 😉