makanan manis

Sye dr awl pregnant smpai skrang suke bnda mnis je.blh dkatakan hri 2 jgk la?..tp suami ckp xelok..die tkut ad ap 2 at baby.ad effect kt baby ke klau kerap sgt mkn bnda mnis? ☹️

4 Balas

Mkn manis nnt gula dlm bdn pn tggi. Si ibu boleh kena kencing manis, baby pn boleh kena jgk. Mcm sy pn mmg suka benda manis mengandung ni. Tp cuba control jgk. Nasib minum air gula x sangkut.

Boleh makan manis2 tapi kena kawal. Affectnya: 1. Takut sangkut kencing manis 2. Makan manis2 baby boleh besar. Baby besar tu elok, kalau terlalu besar nnti susah nak bersalin.

Sama mcm sy, tp seeloknya kurangkan sbb taking kena kencing manis

T time minum air gula kot sangkut t