Preg luar nikah

Sye dh preg 3 week,anak luar nikah,partner ajk kawin n dlm proses kawin scpt yg bole,insyallah bln 3,mama sye dh tau n ade fmily sye yg dh tau,dieorg ok cume mcm x setuju saye kawin muda sgt,sye 20 partner 23 thun ni,kwn sye ckp kne kawin awal sgt,saving x de,stresss sgt trsepit kt tgh2,patut ke sye gugur kn baby ni?org sekeliling x setuju sye kawin ,dieorg sruh sye gugurkn baby ni n kumpul duit dulu tpi pakwe sye ckp simpan baby ni ,tlg sesape yg dlm ni bgi pndgn n nasihat #ankluahnikah #ibumuda

13 Balas

Islam haram gugur baby. Cukup dgn dosa yg dh di buat. Kawen taubat bina hidup baru. Insyaallah lebih tenang.