Gdm waktu mengandung

Sye bru msuk 20week sye checkup di kpj.. tpi doctor belum check gula, darah lgi. Bulan lepas check urine tu pon tk dpt result. Skrg ni asyik nk mkan manis jee 😅 tpi dlm masa yg sama risau pulakk.. klau ade gdm time preggy ade tanda2 ke ? Sye first mom #firstmom #ingintahu

3 Balas

Uish lame nye.. ke sy yg jakun psl ni? Kalau KK start buka buku pink terus proceed procedure check urine ngn amik darah.. sebab nk cpt detect masalah preggy mom.. and if sangkut ape2 nurse cpt follow up kita..

2y ago

ermm sbab kpj ni ckp ikot step.. mula2 buka buku check bp biasa2 je, then bru check urine, next month bru akan check up darah katanya.. risau lak sye nak2 bnyak mkan manis ni 😂