Nak bertnya ada tak ibu² makan ubt drh tinggi semasa 12 minggu.. ok tak ia makan.

Sye baru dpat tadi ubt drh tinggi 1 hari 2biji.. Mlm pagi kna mkn..

1 Balas

saya kena makan juga masa 5w. tapi sis jangan ikut saya pula. lepas seminggu, doc bg lagi ubat. kalau boleh, saya tak nak bergantung dengan ubat darah tinggi sebab long term effect. masuk minggu kedua, saya dah tak makan, saya jaga pemakanan, kurangkan benda masin, kurangkan garam, xmkn sos tiram, kicap dan yang lain² kerana ada garam tersembunyi. dan saya monitor tekanan darah dirumah. alhamdulillah tekanan darah saya menurun daripada 159 ke 106. dan saya banyak makan sayur dan buah. ni pengalaman saya sahaja, tapi sis jangan ikut. lain badan, lain caranya

2y ago

saya makan sup je sis...sb sup mmg xda garam. sup mkn dgn nasi, letak sayur banyak². makanan prose pun byk juga garam yg tersembunyi. moga urusan sis dmudahkan...dan elakkan stress ya