Kandungan 10 mggu

sya tringin sangat nak minum air kelapa muda, Tapi setengah org ckp tak bole klau baru 10 mggu.. 7 bln ke atas baru bole.. knpa ye? #firstmom #ingintahu

5 Balas

Kata orang dulu2 bisa. Sampai lepas bersalin pun takleh minum, nayaaa. Ada juga yg cakap minum masa nak bersalin je sebab boleh senang beranak (ni terang2 mitos) Ada juga yg kata, boleh minum tapi ikut ketahanan badan masing2. Haa banyak kan kata kata 🤣 Saya minum je dari awal pregnant, banyak khasiat air kelapa ni.

12mo ago

tula sdp jer air klpa elok yg ada gastrik mcm sya ni

saya baru jumpe dr semalam. sebab tak sedap badan. Dr suruh minum air kelapa at least 2 biji sehari untuk 2-3 harini. Sebelum ni pun memang minum air kelapa nak hilangkan mual. Alhamdulillah so far takda ape sis. Saya pregnant 10 weeks.

11mo ago

Hmm sedapnya heheh takut la sy seb sy selalu gugur 🥹 tp teringin

Boleh je minum selagi tiada alahan dgn air kelapa. Cuba dulu seteguk. Tengok.

Boleh. Semua yg cakap takleh tu semua mitos

tak boleh kenapa?

11mo ago

tak tau knpa ada yg ckp tak baik untk baik panas la apa ntah