Pilih nama baby

Sya tengh mengandungkn ank no 2...sya dh pilih nma yg sesuaiuntk baby (NUR YASMIN AQELAA) tapi kak ipar kta nma tu x cantik..kak ipar suruh letak nama pilihannya (NUR JANNAH)#pleasehelp

68 Balas

Saya dah sepakat dgn suami saya , nama anak2 hanya kami berdua saja boleh masuk campur . Bukan takhormat idea dan pendapat orang , tapi , kita taknak sebelah pihak terasa hati . Contoh kita letak nama mertua bagi , nama mak 1 lagi bagi kita tak letak pun ? Ha kan dah terasa . Bila kita gabung nama pilihan mereka berdua , mungkin hati kita ni taksedap , sbb bukan pilihan kita sendiri , kepuasan tu tiada . Mana ada seorang ayah dan ibu nak letak nama pelik2 untuk anak , kan ? Jadi , saya dan suami jenis sepakat camtu . Hanya kami 2 saja boleh masuk campur bab nama anak , sbb tu anak kami , anak yg akan membawa nama tu sampai ke akhir hayat dia

saya x suka gak kalau ada yg pandai2 nak letak nama anak saya.. husband saya lagilahhhh x suka.. husband saya lagi extreme.. bukan org lain ja dia x kisah.. skali dgn saya punya pendapat pun dia x kisah.. anak 1st dulu sedih jugak lah.. tapi x sedih sangat pun sbb tu anak dia kan.. wlupun saya yg mengandung.. dia pun bnyk berkorban jugak.. lagipun dia x pernah berkira bab jaga anak.. so.. anak 2nd saya dah x kisah.. saya bagi cadangan ja.. ikut dia nk letak nama apa 😁 anak2 pun sebijik ikut muka dia.. dua2 anak macam copy paste je.. klu saya nak minta apa2 guna alasan anak confirm dapat 😆

2y ago

kesimpulannya.. puan ikutlah perangai suami saya tu.. angguk ja bila org bagi cadangan.. waktu daftar ikut suka puan lah nk letak nama apa pun 😁 ps:lainlah klu kak ipar yg pergi daftarkan nama (ehhh.. macam melampau pulak je kan)

klau sy, xsuka org masuk campur letak nama anak sy. kalau kte ada pilihan sendiri. letak je nama yg kita nak. asalkan nama tu ada maksud yg baik. hal masuk campur urusan nama anak boleh bawak gaduh ooo... siyes ckp .. suruh je kak ipar awak letak nama utk anak dy. kalau dia xmgandung lg. suruh dia bganak byk2 letak nama yg dia nak. kalau xdpt nak mengandung lagi. ahhh suruh dia letak nama tu kt kucing ke, ikan ke arnab ke. kambing ke.. mcm siapa tu letak nama org kt kambing dia. aduhhh dekah tgk ah video tu. hilang kjap stress 😂

sye ad terasa gak ngan adik ipar tp bkn pasal nama..sye bru balik hospital,adik ipar tu sibuk2 rebut nk dukung ank yg sye tgh dukung tu..pastu ckp, "eh cantik nya dia..mcm cik ila(nama dia) dia la ni.." perghh aq yg sakit2 beranak sedap rasa ko je nk ckp ank aq cantik ikut ko..ape mak dia ni buruk rupa sgt keeee😌 biadap sungguh..mujur time tu tgh sakit,otak x proses nk ckp benda2 savage ni...🥲

ni yg mengandung sapa tah...awak ka kak ipaq awak....aku cukup pantang mau orang nak buh nama anak orang lain padahl bukan dia beranak....ni anak mengandung anak kedua ipaq duai aku siap dah nama...last2 aku bagi kata dua...yg mengandung aku ... anak aku...ikut suka aku nak buh nama apa... orang luaq tak payah sibuk ..nak buh nama anak mengandung beranak buh sendiri....

sama mcm adik² ipar , dua² pepuan nama pnjang² ...bila dorg taw jntina apa masing² gaduh suh letak nama dorg , maklum laa ank buah first😂 .. tpi sya xkisah pon boleh paham lgi laa dorg gurau je tu 😂 .. cara ckp tu xder laa memaksa nk jgak nama tu , kta blik umah cepat² crik nama sndiri 😂 laju jee google list nama² suh suami pilih 😂

cakap je dgn kakak ipar tu "sedap nama NUR JANNAH tu kak.. tapi lagi sedap kalau NUR JANNAH tu letak bagi nama anak kakak.. anak saya biar nama NUR YASMIN AQELAA.." Jawab secara berseloroh saje.

Sy pon ada ja mkcik2 bawang ckp nama anak sy xsedap la, xsesuai la .. tp sy pekakkan telinga .. anak kita suka hati kita la nak letak nama apa pon, bkn kita letak nama yg bukan2 mksdnya .. sibuk2 je nak tlg letak nama anak kita .. suka xsuka dah taruh dah nama untuk anak dgn nama yg kita pilih ..

Cantik nama yasmin yg dah dipilih tu. Klau kak ipar nk nur jannah suh dia beranak sendiri buh nama yg dia rasa cantik. Whatever it is, xperlu la cakap cantik ke tak nama orang bagi mcm la apa2 decision dia buat smua yg tbaik. Tak respect langsung dengan keputusan orang nk bg nama apa. Apooo

mcm sy suami nk isi klau prmpuan nk dekat2 dngan nma ank tiri dy,,sedngkan sy dh pilih nma sy dh ckp awk nk pilih blh klau nk dkt sama dngan nma ank tiri awk sory lh ya..wlpun xdendam tpi nk melupakan apa terjadi susah ... klau boy (MOHAMMAD TAUFIQ SHAKEEL) klau prmpuan (ANNUR TASNEEM)