Hb low dh masuk 10

sya skrang nak masuk 6 bulan tpi hb low 10 je.. apa ya kesan2 klau hb low ni.. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Kesan dia bahaya sis: boleh melahirkan bayi pramatang, bersalin awal, bayi mati dlm kandungan @ meninggal ketika lahir, risiko pada ibu mengalami pendarahan, kegagalan jantung, sukar meneran.. tu apa yg saya jumpa la untuk research sis boleh google🥰 tapi takpe sis, saya pon hb low jgk paling rendah 10.3 then skrg dah hujung2 dekat bersalin skrg 37 mggu 3 hari hb baru ni checkup naik jadi 11.5 jgn risau sis dia akan naik nanti 🤲🏻

2y ago

Ouh sis mmg ada thalassemia, takpe2 at least sis dah mencuba. InshaAllah mudah mudahan takde apa yg memudaratkan sis dgn baby, banykkan berdoa. Makan je apa makanan yg boleh tambah darah. Jgn berhenti berdoa okay. InshaAllah kita ibu2 smua kuat🤲🏻💪🏻

Dkt buku pink kk ada tulis. Bahagian belakang sekali. Cari part kesan anemia pd ibu & kandungan.