Morning sickness

Sya nk tnya macam mana nak kurangkan morning sickness tapi problemnya alahan pada benda2 yg masam..sbb selalu klau morning sickness mmg orng akn sruh mkn benda2 masam untuk kurangkan alahan tu kan..ada tak ibu2 yg pernah alami..n nak tanya jugak la selamat x guna minyak yg berangin sikit..sya first mom 8 weeks..#firstbaby #seriusnanya #ingintahu

5 Balas

helo mom to be.. selalu nya klu sy mng sckness, sy elakkan perut kosong. mnum air suam, klu mkn, jgn tlmpau knyg. biar mkn sikit2 tp kerap. jgn biar bdan jd sejuk. bila bdn sjuk, cpt msuk angin boleh mnambahkn lg rsa mual dan alahan tu.sis bole try.. tu cara sy la.. tp ikut org jugak.

5mo ago

baik sya cuba tq sudi share..

Guna minyak angin ok je tp jangan di bahagian rahim. Tengok juga pada kandungannya yg ok utk ibu hamil. Morning sickness tak boleh nak kurangkan. Kita legakan je .. kena try n error hingga selesa. mcm puan alah dgn benda masam, elakkan benda masam.

5mo ago

👍 mudahan semua baik

Cuba minum air kelapa. Sb saya cuba minum air kelapa lps mkn untuk kurang rasa nk muntah mcm ok. Yg minyak angin tu tgk kt tiktok kena elak ada ingredient methyl salicylate. Saya guna brand tropika massage cream mmg selamat untuk pregnancy.

Saya tak boleh makan masam2, nanti muntah balik. Memang berkawan baik dengan minyak angin je. Cuma xsapu dekat perut. Saya tampal koyok juga dekat kepala. Saya pun buntu camne nak hilangkan pening loya.

sama dgn sy. makan masam je badan mesti berangin lama2 rasa nak muntah. sy cuba minum yg pahit baru okay