Penjagaan Miss V Lepas Bersalin

Sya nk Tanya para momy2 yg dah berpengalaman, mcmna cara momy2 menjaga miss V selepas bersalin normal?? Cara penjagaan semasa berpantang??

3 Balas

Sy cuci dgn air bersih. Pastu baring.. Letak cermin kat depan.. Lap2 dengan tisu.. Lepas lap2 kering tu.. Sy tuang 1 tudung botol air jernih untuk cuci luka beli kat farmasi tu. Ap nama nth. Mak sy beli kan. Heheheh.. Biar air tu kena kat kawasan jahit tu.. Pastu biar kan kering ja.. Kerap salin pad.. Awal2 suami bntu. Pastu dah smgu lebih. Rasa dh ok sikit. Buat sndri ja.

Selalu keringkan miss v..kalau luka xsembuh lg,jalan kepit2..yg penting selalu bersihkan miss v

Selalu wt senaman kagel