Nak hamil , tapi tak lekat ?

Sya nak hamil . Dah 3 tahun kawin . Masi tak lekat2 😇 #pejuang2garis

9 Balas

Klu Allah belum beri..Bersangka baikla..Sy 3bulan kahwin masih belum ada rezeki..Period mcm biasa xde masalah..Lps stahun sy pjj..Suami balik..Alhamdulillah..Bersama lps period terus lekat..Syukur sgt..Doa kami masa bulan ramadhan Allah angkat..18hari bersama..Buat test terus naik 2 line terang..1st day syawal buat test clear blue..Mmg mengandung..Happy xterkata..Sepanjang sy pjj dgn suami..Sy amalkan aloe vera,nectar forever..Minum madu..Itu je saya amalkan..Skrg sy dh 7bln..Sy doa kan siapa yg masih menanti dikurniakan zuriat..Doa jgn brhnti ye..Doa la Allah tiup kan roh anak kecil dlm rahim puan2..Moga Allah dgr doa puan2 semua..Aamiinn..

Sy selepas 2 tahun baru lekat. Cek kesuburan semua dekat klinik dua2 normal, guna opk, minum susu, makan kurma & madu, exercise, kerap buat hubungan suami isteri. Semua kami cuba sepanjang 2 tahun tu. tp tak lekat jgk. Last2 kami cuba ikthiar jumpa ustaz. Sebulan lepas tu terus lekat sis. apa yg sy boleh ckp firstly cek doktor dulu. Tu paling penting. Sebab nak tahu kalau suami/isteri ada masalah. Suami kene buat test sperm tu. kene bg kerjasama. Kalau dah ikhtiar semua tu normal, sy cuma boleh nasihat trylah jumpa ustaz yg betul2 diyakini. InshaAllah ikhtiar selagi boleh sis. Jgn putus asa.

Hai sis, dh jumpa doktor dan ceritakan masalah sis? Mungkin doktor boleh beri surat rujukan ke O & G untuk permasalahan sis. Sekarang sis makan folic acid tak? Saya ttc 2thn. Saya baru je amalkan folic acid setiap hari selepas keguguran baru-baru ni. Saya mmg selalu misscarried sejak awal kahwin. Alhamdulillah melekat lagi kali ni & so far tak ada bleeding. Saya doakan sis pun dapat cahaya mata tak lama lagi.

cuba dari hari ke 11 tu boleh la start bd dgn husband sampai seminggu sblum period. jgn makan pedas, terlalu asam masa fasa mencuba ni dan paling penting...badan kena relax, otak kena relax. kalau bsama dgn psgan tu enjoy ja, jgn fokus sgt pikir utk dpt anak. goodluck! kalau pcos ada susah sikit nak lekat tp bole join grup di fb untuk support.

Sama dengan saya. Masih menanti. Dah kawin 8 tahun. Tapi jumpa O&G dan da habis appointment buat macam2 ujian. Semua keputusan saya dan suami adalah normal. Mungkin belum rezeki untuk saya 🥰 saya doakan sis cepat2 dapat rezeki baby

Insyaallah sis , terus kuat dan bersangka baik dengan Allah . Berdoa banyak . Semoga Allah dengar doa tu , buat solat hajat dengan suami insyaallah ada sinarnya nanti 🥰

slma 3thun ni pnh g jmpa dr cek ke ? klau dh tau apa mslh lg snng nk ikhtiar sis

aminnn😊

amin