pregnant atau hormon?? please helpp

Sya baru melahirkan anak pertama pada tahun lepas , skrg anak sda berusia 4bulan.. yg sya musykil , sya dh 14hari lewat period.. dh cek prgnt test negatif.. nurse sya bgtau hormon brubah n period JD xteratur sbb bf baby.. baby sya dh xkerap bf sbb sya mmg ad prob air susu Kurang.. sya mmg nak merancang, tpi sya lewat nak ambik pil, Kirany nak ambil bulan lepas, tpi period xdtg Pula, sblum ni klau bersama suami xbuang dalam. nurse bgtau yg X ubat, perlu tunggu period dtg sendri.. Ada Tak mommy² dsni yg ad pengalamn sama mcm sya??? Bila mommy2 dtg period semula? Sya hrp ad la yg sudi mjwbnye , #babyfirst

4 Balas

Saya lepas 3 bulan je period dtg dah. Anak masih full bf. Skrg anak dh 6 bulan period dtg regular. Org ckp selalu period dtg awl ni sbb anak jrg2x bf. Tapi kes saya ni anak kerap bf dan period sy awal keluar. Saya merancang sendiri je.