Siapa bersalin czer then lepas 30hari ada nanah keluar dekat Luka?doktor akan buat apa ye?

Sya ada kluar mcm tu tp tk sakit sangat cuma rsau dkat nanah tu

4 Balas

puan boleh bawak pegi hspital, nanti dorang akan cek dan ambil sample drh sikit utk cek sama ada jangkitan atau tak. pastu dorang akan suruh puan ke klinik/hspital bdekatan utk cuci luka setiap hari. jangan biar lama ye.. ada kawan saya teruk luka nanah dia, sampai doktor terpaksa buka balik jahitan, cuci dan jahit balik.

1y ago

banyak.

sy ada lubang kecik , sy dressing guna dermacyn dgn hydrogel brand dermacyn gak so far ok.. kering tmptnnya.. tiada nanah.. awl2 ada nanah n keluar air

1y ago

ada sikit darah n nanah

saya, blm smpai sebulan dh bocor. td pg kkia, doc bg antibiotik dan ubat sapu. pastikan kering je sentiasa tmpt luka tu.

pergi klinik atau hospital segeralh.. nt dia check luka & cuci ckit.. jgn biar..nt jangkitan kuman

1y ago

dia kluar nanah skli je...rsanya ok tk mcm tu