UTERINE CYST

Hi sya ad soalan,sp2 yg ad experience cyst during pregnancy ad ap2 effect tak kalau pregnant 5 weeks ad cysts di kiri dan kanan uterus, di kiri 8 cm di kanan 12 cm, ad effect tuk baby tak? Cyst boleh hilang atau kena buang ? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

sy ada pengalaman. cyst 2cm waktu sy 11w. lama2 dia akan kecut sndri seiring pembesaran baby. tpi awk punya tu besar. 4cm kena buang sbb takut ganggu tumbesaran baby. sy tak pasti kena tunggu berapa weeks baru boleh buang. sbb awk baru 5w . masih sangat2 baru. sy doakan semoga urusan awk dipermudahkan.