jambu batu

Sya 14 week blh mkn x jambu batu sya dgr owg kta xlh min blh bg suggestions x

34 Balas

Org yg kata jambu batu Tak boleh mkn wkt hamil tu mungkin dia Tak byk membaca Dan btny pada nurse Dan doktor.Jambu batu lh buah yg baik dimkn ibu hamil lbh2 lagi yg ada mslh dgn HB low.

Digalakkan makan untuk hb cantik. Saya memang suka jambu batu. Kalau singgah r&r mesti nak beli hahaha. Ni dapat kat rumah sekali makan sebiji terus

Jambu batu buah yang sangat disarankan makan masa mengandung terutama bakal ibu² yang ada masalah anemia (HB rendah) mcm saya 😂

Puan boleh tengok carta di atas sekali ada segala benda makanan/aktiviti/sayuran/buah2an utk rujukan ibu mengandung...

sy lps bukak buku pink terus bedal jambu batu dgn oren.. sb hb low teruk.. skrg dh stabil dh hehehe..

Waktu nilah nak makan semua buah buahan, nnt lepas bersalin dah xleh. Byk kena pantang. Hehe

Jambu batu baik utk naikkan HB . Tapi jangan makan dengan biji dia plak sis 😝

Jambu batu antara buah yg bantu saya hadapi alahan. Hb saya juga cantik.

Sape la kata tak boleh tu. jambu batu la elok. Untuk sumber iron.

Jambu batu la elok nk mkan sis. Boleh naikkan hb bg spe2 yg ade anemia