Sy preggy 16w++ due bln 12.ade ke mommy yg dh rasa gerak baby?

Sy xde rasa bby gerak lg,mntk suami dgr pn xdpt dgr.sblm ni scan doc ckp bby sihat.last scan mse 13w++.ni kandungan ke8,anak no 7.pstu bila mkn sikit je perut trus rasa mcm buncit smcm,knpe ek?

16 Balas

Pd sy normal sbb sy rasa pergerakan baby selalu lpas masuk 5 bulan..tp betul makin byk anak buncit makin ketara😅

3mo ago

ha kan.klau wktu puasa tu la rasa perut Kempis je

Kalau 16week normal xrasa sebab saya wktu 16week memang xdk rasa ap ii. Saya 18 weeks baru ad rasa.

sama due bln12..sy 14weeks5day bila sy baring telentang ad rasa gerak mcm denyut sikit🥰

belum lagi .. ni 3rd pregnancy .. tapi yang 1st 15week dah rasa .. 2nd gugur

3mo ago

kan .. suka sangat bila dah start gerak .. masa tu laa nak sembang2 dengan baby apa semua .. hehe

sy 18w 1 hari dh mula rasa baby gerak2..

awal lagi

3mo ago

normal jelh kan.ke sbb perut tebal😄