Panadol hamil 18minggu

Sy skrg hamil 18minggu..boleh ke nak makan panadol?kepala pusing ja..nak demam rasa ni..sakit kerongkong..nak telan air liur pn sakit😢#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

kalau boleh pergi lah berjumpa doc dulu .. kalau saya tak berani nak makan ubat melainkan ubat tu khas untuk baby .. kalau sakit tekak , minum air suam hari2 ataupun perahan air limau kasturi pun ok tapi jangan bubuh gula .. pastu kalau rajin puan kumur dengan air garam selepas gosok gigi ..

bole sis. sya pon tgh demam panas ni.. doctor bg ubat paracetamol..panadol jgk. antibiotik sya mkn doctor bg. ubat selsema. 1 hari 3x kne mkn. bdn bru nk kebah sikit. klu x..bdn bisa. hidung berair.. selsema. mc 2 hari dah.. masih x xbaik.. ni dh hri ketiga.

boleh saje .. tapi elakkan panadol actifast dan kalau boleh sehari sekali saja .. cuba kerapkan tidur bahagian kiri dan kerapkan minum air masak sekurang-kurangnya 2-3L sehari. dan jangan lupe exercise tengok pemandangan luar rumah jugaaa

Saya baru je baik demam harini. Pergi klinik doc bg paracetemol 500mg. Saya sempat makan 3 kali, saya jarakkan pengambilan ubat 5jam. Saya pun tak berani sgt mkn ubat², saya minum air barli juga. Skrg dh baik cuma sakit² badan sikit

hi mommy. boleh makan tapi hanya jika perlu sahaja dan jangan jadikan habit. selagi boleh bertahan tanpa ubat, tak perlu makan ubat tu tapi kalau dah sakit sangat mommy makan ikut aturannya okay. pastikan mommy cukup rehat ye.

saya kalau bab2 ubat ni memang tak berani nak makan kecuali ubat khas untuk baby je .. tapi apa2 pun sila minta nasihat doc dulu ye puan

Paracetamol je sis 500mg. Yg fepril tablet tu. Selalunya doc bagi tu je kalau pregnant. Panadol tak sesuai

Saya ada migrain, dr nasihatkan saya makan panadol yang kosong. Makan bila perlu je