Kata-kata semangat !!

Sy sekarang dh 7bulan tapi hb masih lagi 9.7 pstu time pergi check up doc ckp bahaya hb low takut nnti bersalin akan tumpah darah.ad x pengalaman ibu yg bersalin dgn hb low n blh x suggest cara nak naikkan hb sbb dh bnyk ikut yg doc bgithu tp still xjalan?#seriusnanya #ingintahu #firstmom

7 Balas

Sis , sama dengan saya since 2022 pregnant anak first pun Hb low tau . Sekarang pregnant anak kedua dah 7 bulan juga . HB 2 hari lepas (9.5) je . Alhamdulillah time 2022 saya HB low bersalin semua okay. Baby keluar elok . Takda koyak , baby alhamdulillah sempurna okay elok. Berat pun 3.06kg . Sis jaga makan je ya. Banyak makan ikan , daging merah , sayur hijau . Saya pun makan je jaga sekarang ni sebab HB low .