Kerap membuang

Sy sekarang 38 minggu kerap membuang n kadang selang brapa jam rasa nak membuang lgi... tuuu tanda² nak bersalin ke?.. #1st_pregnacy

3 Balas

ye ibu. perut tngah ready nk labour tu. mcm sy, rse perut memulas mcm sembelit + senggugut. apa ibu kena buat just pantau kekerapan sakit tu datang. boleh guna contraction tracker dri apps ni. mudah sgt. bila dh 15 min sesekali sakit tu dtg, terus ke pac. jgn tunggu lama2 sbb makin kerap, makin sakit.

sama lah saya , harini saja bnyak kali dh membuang , kejap2 lgi rasa nk membuang lagi

Mungkin jugak tu sis. Kena monitor jela selalu. Lain org lain tanda nak bersalin.