Risau Payudara kendur

Hi.. Sy sdah 10 weeks. Dr 4weeks hingga 10 weeks Lebih selesa tak pakai bra dalam rumah sbb payudara membengkak. Tak memberi kesan ke kepada payudara cpt kendur?..

19 Balas

mmg akan kendur pn klu dah pregnant n lps brsalin nnt.. dlm pantang nnt jge btl² lah beli ape yg ptt bg naik blik, jge mkn n pantang btl².. suami plak jgn hrp sme mcm sblm ni jgk lps beranak nnt.. pengorbanan seorg ibu untuk melahirkn zuriat die mmg seluruh bdn dh xsme mcm sblm mengandung, nk tegang n montok mcm dlu blik kne keluarkn duit jgk.. nk cantik mcm dlu kne keluarkn kos jgk bkn die bleh balik ke bntuk asal mcm tu jer.. klu xjge makin teruk la jd nyer.. enjoy ur pregnancy okey..

2y ago

pakai cream ni blh breast feed ke?

buat je apa yg u selesa, dont limit yourself. tapi bab breast kendur ni, breastfeed mom memang akan alami benda macam ni. tapi for me la kan, its okay as long as my baby membesar dengan sihat. tapi kalau tk selesa dengan bentuk breast macam tu, boleh try exercise. tapi seeloknya jangan pakai ubat sapu2 terus tegang montok tu, bahaya. if your husband really concern about his wife punya breast kendur, remind him u nourish one precious life in your belly.

payudara akan kendur sehingga kita habis tempoh menyusu .. juga.. mkn berumur mkn kendur .. amalkan jamu yg sesuai dan supplemeny serta senaman...tempoh preggy ni mmg mantap tunggulah bila kita mula menyusu nanti..pakailah bra yg sesuai dan bersabar dulu. Sacrifice fr baby and watch the baby smile back at U.. biggest gift to husband

kalau ada Duit boleh je nnt lps bersalin hbis tempoh myusu bdn ke klinik aesthetic buat rawatan... nk ketat ke apa semua boleh jnji ada Duit je 😆 Sy myusu anak sulung 2 tahun mmg totally berubah la tp ok je suami xkata apa sbb tahu pgorbanan sbgai ibu, tpi size mmg jdi besar dri dlu..😅

Saya hari tu, rasa bengkak semacam je, sakit2 sikit2 gitu. Sepanjang 3 bulan tu saya tak pakai bra ddk di rmh. Heheh. Lepas gugur je, rasa kempis n lembik pun ada pyu dara saya nih hehee. Lagi pun lepas gugur berat saya drop 6 kg jugak,rasa mcm payu dra mngecik pun ada😅

xpyh pkai bra if kt rumah. susu2 nk mengalir dlm duct tu senang. lg2 nk breastfeeding sampai 2thun. setahun pertama mmg lawa la membulat,sbb susu bnyk. lebih pd tu,mmg lembik😅 nk bt mcm mna. pengorbanan kita wanita utk mnjdi seorg ibu.

2y ago

yeap. kalau penuh susu,mmg syok tengok. tegang helok membulat. hhahahaa. kalau susu habis dihisap baby,kendur la sikit. tp nk bt mcm mana. asalkan ank kenyang,kita jimat xpyh beli susu formula pon Alhamdulillah. xsemua org diberi rezeki dpt susukan anak sampai lebih 2tahun

sy awal2 pakai bl3 dh msuk 6bln dh jrg pakai duk kt rmh sbb suami xbg sgt pakai. tp sy plk yg jnsecure sbb dh kendur payudara sy. kdg2 jgk ble preg ni dy akn rse panas kalau pakai bra sllu. cme ble kua je sy pakai..

Sy xpenah pakai bra kt rumah sepanjang pregnant. Dri dulu2 sblum kawin pun x pnah pakai. Lepas bersalin je tpaksa pakai sbb susu leaking, nk kena pkai breast pad. Ok je x kendur

sy sjak pregnant dri 5 weeks xsuke pkai bra. skrg mkin besar , kdg² seram tgok dada sndiri 🤣 suami pn hri² duk ckp mkin besar . dada sy kluar urat² , risau nengoknye 😳😳

2y ago

Sma sis bra sy sblum ni xfull pub skrg ni full da😂😂😂bolat lagi tu🤣

saya tak selesa pakai bra biasa, saya pakai nursing bra dari awal pregnancy. sebab dah tak muat yang biasa, nak tak nak kena cari yang sesuai dan selesa