hi mommies semua

sy pregnant 6w5d skrg. dah prnah scan masa 5w. sebelum ni ada la rasa tak selesa bahagian perut and letih mcm biasa. cuma lately ni sy takda rasa tak selesa bahagian perut tu. adakah normal sbb sy dah terbiasa dgn ketidakselesaan tu ataupun ada apa apa tak diingini berlaku? kalau nakpergi buat appointment buka buku pink and check di KK masih awal lagi kan?

6 Balas

Hai sis. Boleh refer artikel ni https://my.theasianparent.com/buka-buku-pink/?utm_source=search&utm_medium=app Waktu yang sesuai untuk buka buku pink 6-12w

2y ago

terima kasih untuk info

sma la sis..sepatutnya dh 9w..tpi msa p scan bru 6w..lps tu sakit2 breast ngan sakit2 bwah prut tu..ttba dh hlg..kta doa2 la smoga baik2 smuanya..

2y ago

xpasti la .. tpi ada yg kta syukur la klu sakit2 tu hlg awal..

boleh g buat appointment, nti nurse bgi tarikh utk buka buku

2y ago

masa sy buat appointment nurse just check tekanan darah and bagi tarikh utk buka buku, masa buka buku nurse akn check semua secara details,

Sis masa scan 5w tu ada nampak apa apa? Kantung tak

2y ago

haah masa 5w nampak kantung je

sy 6 mggu dh buka buku pink dah.

Sama²