Luka czer keluar cecair

Sy pntng hari ke 16, mndi ptg td bru prsn ada mcm cecair putih/kuning dkt hujung luka czer. Xde la byk. Sy xsure nk p hosp ke x, sbb rse mcm sikit je, takot kne marah pula dtg kecemasan utk hal mcm ni. Tp hati rse risau😔 #advicepls #pleasehelp

1 Balas

hi sis... da dinner? mcm mana keadaan sis? Masih ada cecair ag ...tmpt czer tu sakit x? aritu sis bersalin kat mana? kalau kat hospital kerajaan...ada lawatan nurse kk yg berdekatan rumah tuk check Ibu n bb... em kalau sis rs risau... bersalin czer mmg makan masa tuk baik... Cuma kalau de pe yg wat sis xselesa...sis boleh je g dptkan rawatan doc k...jgn risau kena marah k...yg penting tuk kesihatan sis... ok take care sis❤️ ni de artikel tuk sis k..sharing is caring 😊 https://my.theasianparent.com/penjagaan-lepas-c-section

2y ago

Cecair ada sikit2 lg. Sakit tu x, just rse mcm brdenyut2 skit area yg keluar cecair tu. Nurse ada cek smlm, n ckp luka elok je. Xtau kenapa hari ni pula boleh brair skit. Cdng esok nk p KKIA utk tnye nurse dlu. Klu mrk suruh p hosp bru p la kot. Sbb risau luka trbuka or brnanah.