adakah saya betul gila

Sy orng indonesia dan menikah dngan orng malaysia November thun 2018 sy blik ke indonesia msa tu sy pregnent anak kedua sy, Seminggu sy blik suami sy kantoi jln dngan prempuan lain,yg dia adlah kwan baik sy,dan sahabat yg sy anggp sbgai saudra sndri dia jga ikut srta pnggil la kwn sy ni dngn nama nur,dan scandal suami sy ni lila,sy dpt tau yg suami sy jln dngn prempuan lain,lila tu mesej sy bgi tau yg dia smlm dh prgi club dngan suami sy, luluh hati sy hancur sehancurnya orng yg sy syg dan orng yg sy prcayai dh hncurkan mmpi sy sy mnta cerai dngn suami tpi suami xnk dia nk jmpa lgi dngan sy dngn alasan sy mengandung dan msih ad lgi stu anak sy kt mlaysia sy cuba maafkan suami dia dtg untuk ambik sy kt indonesia dngan persetujuan ayah sy dan dngn adanya anak sulung sy,sy cuba maafkan ,smpai dimalaysia nur ad dtg rumh sy dia kena maki dngn mak sy, sbb dia snggup bwa suami sy pgi club diblakang sy,lps tu mak sy ingat yg saudara si nur ni prnah prli sy dia ckp sy prsan cantik, lps beberapa minute saudara si nur ni serang sy dia perli sy lgi dia hina sy dia ckp sy hodoh sy xpantas untuk suami sy,sy ni xde adab busuk hati dan munafik, sy boleh nangis dan mnta maaf sbb mak sy dh mrh dngan nur,yg sy pelik suami sy diam je dia pura² xdengar ap² dia diam sy kena hina dngan orng lain dia x back up sy pon, dri smnjak tu sy malu bila kluar dngan suami ambik gmbar dngan suami smpai² bila suami pgi knduri sy xikut sbb sy malu nk tunjuk muka sy yg hodoh ni? skrng sy dh slamat bersalin yg anak sy skrng berusia hmpir 4bulan,dan prsaan tu dtg blik bila sy ingat msalah tu lps tu pndang suami sy rss mcm nk bunuh anak² sy,sy rsa nk bling anak kt bwah,smlm sy gadoh dngan suami sbb sy ingat smua bnde tu blik,suami sy suruh sy delete fb yg jujur xde kaitan pn dngan fb, sy gadoh dngan suami sy mcm nk bunuh anak sy,sy biar anak sy nangis dan sy ad ckp biar dia mati suami bukan tenangkan sy dia bgi anak sy dan suruh sy bunuh, lps tu sy dekap mulut anak guna bantal suami sy biar sy mcm tu beberapa detik sy sdr sy ambik bantal tu dn pukul anak sulung sy suami diam tengok je,bila sy ckp nk bunuh anak sy dia ckp bunuhla,bila sy ckp awak jngn menyesal bru dia diam,dia ckp sy serupa orng gila,bnde lama ingat blik, bukan sy xnak lupa tpi mmg sy xboleh lpa sy sholat dan mengaji tpi bnde tu. Mmng xboleh lupa sbb orng yg sy syg dh khianati dan xboleh back up sy,skrng sy slalu nangis dan slalu fkir mcm mn nk buang prsaan nk bunuh anak dan lukai bdn sndri,sy takut sy xsdar dngn ap yg dh sy lakukan smpai boleh cederakan anak,tolong saya sy hrus buat ap

23 Balas

Sis dah kena penyakit meroyan ni..better refer pakar..sbab masa preg tak boleh stress teramat...akan effect bila baby dah lahir..badan kita akan meroyan bila baby dah lahir..otak terganggu..sebelum sis disahkan gila oleh pakar..better kawal lah perasaan tu..ingat ja kat dunia ni..kumbang bukan sebiji,bunga bukan sekuntum..suami sya pertama pun macam ni juga..macam anjing tu perangai..tapi sya jenis move on..bapa mama sya lahirkan sya kat dunia untuk hidup,sya berhak ada kebahagiaan..last2 sya pergi cerai fasakh.anak bawah jagaan sya..ingat!! Proses penceraian perempuan selalu menang,apalagi kalau laki kita tdk betul..compom kita menang...skrg saya bahagia disamping suami terkedua yg tercinta..sayang sangat dgn sya dan anak2 tiri nya..skrg sya preg 27 week..suami sya dah belikan dan berikan segala2 yg diperlukan..sya tinggal goyang kaki ja..makan pun kena suap..sbab tu kita kena move on dan pilih hidup yg bahagia..berjuta jantan kat dunia yg berhak ke atas diri kita..hanya kita saja tak keluar dari tu awan hitam...sekali sya dah keluar dari awan hitam tu..rasa diri bahagia sangat..dan hal yg lepas sya tak nak ingat,sya anggap sya dah mati masa tu.skrg hidup balik..kalau sis tak biarkan yg lepas tu mati,sampai bila2 sis akan kenangkan.move on lah....u deserved to be happy...

3y ago

Alhamdulillah suke sy dgr.

Sis mungkin stress tu. Sis jangan ikut hati, sis kena byk istighfar dan ingat sis, hanya Allah saja tmpt kte boleh berharap dan bergantung. Wlau mcm mana pun ujian, ada penyelesaiannya sis. Sis kena bangkit dengan semangat utk tnjukkan pada org sekeliling yg pernah hina sis tu. Sis jgn patah semngat dan sume org klau xsuka kita. Dorang akan cakap benda yang -ve pasal kita. So, kita jangan nak peduli yg -ve tu, sis ada ank. Allah bagi ujian pda sis sekejap, nanti kemudian hari. Allah akan bg sis kenikmatan dari sabar tu sis. Sy doakan sis dipermudahkan urusan kehidupan sis.

Sis kene banyak sabar, sis kene ingat Ni, suami sis suka kalau sis bunuh anak sis, nanti kalau sis bunuh anak sis,sis akan ketangkap sama pak polisi, terus sis di penjarakan.. Nahh waktu itu suami sis bisa aja keluar jalan sama perempuan lain. Sis akan meringkuk dlm penjara. Suami sis pula sedap2 sama perempuan lain.. Sis mau jadi gitu? Apa sis xsayang diri sis? Sis jgn jadi tolol.. Sis balik ke Indonesia bawa anak2.ubatin diri sis ok? Ingat allah swt sis.. Dia maha segalanye.. Sy iklas beri komentar sama sis..

2 semua hasutan setan sis .. Jng ikt .. Ank2 xslh .. Kt sebgai ibu jk yg phm betapa susahnya kt kandungkn ank .. Lahirkn ank jaga ank .. Kt yg tanggung sakit . Ktlh yg rasa segalanya .. Jng kerana hasutan setan kt klh n lupa segalanya .. Jng kerana manusia lain jg ank jd mangsa.. Igt Allah sis .. Igt besarnya pengorbanan kt sbgai ibu .. Lawan perasaan 2 .. Bncng dgn husband .. Cari penyelesaian sama2 ..

sis laki-laki itu memang engak pernah cukup 1 wanita..jika kamu cantik sekali pon laki-laki itu tetap akan mencari yang lagi cantik dari kita para isteri.. kayak suami ku baru 3 bulan nikah udah punya selingkuhan 🙂 kita sebagai para isteri dan wanita tetap cantik seadanya itu ciptaan Allah..jaga diri yaa

kemungkinan kena postpartum depression. dlm hal ni kena rujuk ke doc , bahaya kalau terbiar. ibu yg menghidap depression slps bersalin ni mmg x dpt connect secara emotional kpd anak2nya.. tumpang simpati pd tukg tya , walaupun suda 2y berlalu.. semoga diberi kesembuhan dan kebahagiaan..

sis kalau suami dah tak boleh bagi yg terbaik, dan kalau sis dah tak boleh sabar .. tiada salahnya sis balik Indonesia saja dengan anak² sis .. cari bahagia sis dengan anak² sis sendiri.. jangan fikir orang yang menyakitkan hati .. jangan makan ubat bukan² ..

mcm ni sis kalau awk nk bunuh, bunuh suami awk tu jgn bunuh ank2 sis, ank2 tk brsalah.. suami awk tu tk sedar diri... lg suruh bunuh ank... awk bunuh je suami awk.. jgn kaitan bnda ni dgn ank2 awk yg tk brdosa

Allah. kak kena pergi hospital cepat ni. sebab akak dah ada tanda meroyan. bahaya sebab memang boleh datangkan kecederaan kat anak anak yang tak bersalah

sis try pegi amik rawatan . diorang akan cuba bantu kita. buat masa skrg abaikan suami sis. bwa diri pergi bercuti atau healing.