Cucuk depo sebabkan berat naik ke?

Sy nk ty..adakah cucuk depo mnyebakan berat naik mendadak? Sy penah terbaca depo x buat brt mommy naik pun..tp adakah dia menyebabkan metabolism rate rendah? Atau tmbhkan selesa makan? Brt sblm prgnnt..56kg..masa pgrnnt cecah 67kg..lepas bersalin turun 64kg..lepas 3x cucuk depo..skrg 70kg.. 🤦‍♀️😆 adoii... #seriusnanya #perancangkeluarga #cucukdepo

1 Balas

Ye sis cucuk depo mmg akan buat naik berat badan. Mcm sy pun naik berat badan 6kg in 1 year. Dr ada ckp, study research hanya mengatakan cucuk perancang akan naik 1kg sahaja in 1 week. Mgkn ikut juga pada badan seseorg kn.