Susu ketika mengandung

hi, sy nk tnya susu amum atau susu ap2 wajib minum ke? sy xminum susu dan org selalu mintak sy minum susu..

8 Balas

Sy xthu pikir org cakap prgnnt tak perlu pun minum susu . Korang tahu tak kebaikkan susu untuk support prkmbangan janin mmbesar dgn sihat ? Sebb tu kene rajin mmbaca . Mcm2 kes skrg ni . Penting nya ambik susu dan folic asid secukup nya . Sebb kita larat ke sehari nak makan sayur dan buah dlm porsi yg banyak ? Sebb bby dlm perut dah ambik nutrisi dlm bdn si ibu . Sebb tu lah si ibu kerap sakit pinggang . Susu biasa dan susu ibu mengandung sgt2 lah berbeza . Dah lebih berkhasiat susu ibu mengandung . Kalau susu biasa lah susu ibu prgnnt tu sama ? Knpa tak jual dlm bentuk yg sama . Jd kene lebih banyak mmbaca kebaikkan susu prgnnt dan susu kotak biasa . Seelok nya awak nak bby sihat dan tumbuh dgn sihat . Minum lah susu . Tak kisah brand apa2 jnji ibu prgnnt punya susu .

1y ago

Sama2 mmbaca sis ☺️

Minum susu tak waiib. As long as awak cari other healthy food yang boleh provide same amount of calcium yang diperlukan untuk badan during pregnancy. The best is, awak tanya awak punya dr. Apa makanan yang boleh replace susu

Susu utk bg kalsium jd kalau tak boleh minum susu ganti dgn pil Calcium. Vit doctor bagi jgn skip sbb dlm tu dah complete apa yg perlu utk baby dan kita sendiri. Kalau jaga pemakanan itu adalah bonus. Dapat extra zat lagi

minum susu utk bdn awk juga. sbb bby akn serap vitamin yg mmg dh ada dkt bdn awk. nnti bdn awk juga yg penat. klu lactose intolerance kena inform misi, nnti misi bg pil kalsium

Kena awak. Sebab baby akan serap kalsium drpd badan awak. Nanti awak tak cukup kalsium. Tulang rapuh, gigi rapuh nanti. Kalau tak boleh minum susu bgtau nurse nanti dia bg pil

saya pon xminum susu. so saya beli susu coklat brand anmum. harga mampu milik. rasa pon biasa je, best minum sejuk2. saya suka buat malam letak dlm botol, esok bawa g ofis sejuk2

1y ago

Minum air gula belum sis? Sy masa 20w dr swasta saran mnum susu anmum.. Pastu mnum air gula, GDM.. Org ckp anmum manis dan ramai sangkut GDM

sy pon tak mnum susu.. jd Dr bg sy supplement calcium+vitD utk mkn stiap hari. Sbb nnti gigi rapuh kalo xckup calcium.

Blh je x mnum susu, tp ambik makanan yg kaya dgn kalsium.. So still dapat kalsium nya kannn