Jantung laju sewaktu mengandung

Sy nk tnya ada sesiapa yg mempunyai mslh jantung laju x? 120 ke atas ? jantung sy laju walaupun xbuat ap2.. tpi sesak nafas atau ap2 xde.. klu ada pengalaman blh share ? tq#ingintahu #firstbaby

6 Balas

Sama sis. Duduk diam relax tak buat apa pun jantung laju. Gi check up pun nurse 2-3 kali check nadi sebab laju. Sampai kena amik darah untuk check thyroid tapi alhamdulillah bukan thyroid. Doc kata mybe saya punya hormon time pregnant je tapi doc tetap pantau everytime check up

Saya kalau d rumah ke d ward ke nadi normal je. Tp bila part pg checkup bulanan tu bila check mmg tinggi sbab nervous. 130 la 140 la. Tp lepas relax2 santai2 kjap nurse check manual dpt la 98 mcm tu la ok la.

Boleh pergi check takut thyroid. Saya baru je amik darah sbb kes yg sama jantung laju 😃

12mo ago

sy dh check thyroid alhamdulilah mmg xde dan dh buat echo tgk jantung pun ok.. mungkin hormone mse pregnant la kn?

Boleh inform Dr utk check thyroid, common happen during pregnancy

awak kena jumpa doktor if jantung laju. tak normal tu awak

nervous ke ibu?jangan fikir sangat..rileks je ok

12mo ago

xnervous pun.. duduk xbuat ap pun 120 juga.. jantung laju tpi xrase mcm laju