Baby kurang gerak

Hi , sy nk share n nak mintak pendapat sikit . Sy pregnant dah 31 week . Semalam baby sy kurang gerak . Sy dah cuba macam2 , kejut , makan ais cream , minum manis , minum air sejuk . Dia still tak gerak . And malam baru dia gerak tp slow . Pastu pagi tadi sy ada chekup kk . Nurse chek jantung pakai fetal deploper tu degupan dia ok .. tp sy tak puas hati sy pegi chekup swasta . N resut dia semua ok ,air ketuban , ukuran semua ok . Jantung ok . . Cuma memg masa sono tu kejut dia . Memg dia buat bodo tak gerak . banyak kali kejut still dia tak move . Soalan sy . Normal tak kalau baby jenis macam tu ? Ke sy perlu ke hospital jugak ?? And untuk kira kick tu memg susah . Ada ke yg sama macam saya ? #firstmom #pleasehelp

2 Balas

baby saya penah tak gerak sehari..masa 7 bln dlm kandungan kick counter pun tak cukup.. adalah enam kali... sepatut lebih dr 10.. baby sy ngeras.. perut sy pun rasa mengeras terus gi spital... kene tahan kat GH 2 hr ikut ibu.. tp better pergi.. tak cukup kiraan kadang.. mmmm..

sis boleh cuba kick counter dekat app ni mungkin lagi senang? https://community.theasianparent.com/kickcounter tapi sis pantau elok elok. kadang kadang risau terselit dekat umbilical cord.