Boleh kongsi resepi..☺

Sy nk mintak sikit resepi dari ibu2...? resepi mknan seimbang untuk anak yg b'umur 5 tahun & bby 6 bulan... terima kasih..?

2 Balas

Baby saya 6 bln 14 hari mmg da intro dan pass ngan bubur kosong. Tp sekarang da strt campur bayam, salmon dan carrot bila nak makn titiskan beberapa evoo(extra virgin olive oil). By the way sis masak bubur baby boleh guna beras sumo ( beras yg biasa utk buat sushi). List menu utk anak spnjg 6 bln ni pun saya da siapkan: 1. Bubur + ikan jenahak + brokoli 2. Bubur + isi ayam + capsicum + pakchoi (daun shj) 3. Bubur + salmon + labu + bayam 4. Bubur + isi ayam + bwg merah + ubi keledek + brokoli Pagi ni 1st time try bagi pisang + oat + susu ibu pun nampaknya berselera..menganga saje mcm anak burung. Tak banyak pun portion dapat suap dalam 2.5oz tu je utk percubaan dan habis. Nnt kita bole try ngan buah lain macam mangga atau avacado.

try follow happy baby foods malaysia kat fb , sana banyak resepi2 utk baby