ULTRASOUND

Sy nak tnya pendapat ibu² yg hamil la, skrg sy 17w.. last sy scan masa 10w, bulan 4.. sy ingat nak scan detail 18w nnti tapi masa ckp dgn mak, mak ckp tunggu doktor kat kk je scan, plus next scan kt kk bulan 7 ni je.. tapi tak sabar nak tahu jantina dan nak tgk baby 🥺.. ultrasound tak elok sgt katanya kt baby.. mak dulu pun scan masa kt kk je tu yg 7 bulan baru tahu rupanya mengandung kembar 😂 ini adik bongsu kembar ni Nak tahu juga pendapat ibu².. #firstbaby

16 Balas

saya prefer 20 minggu unyuk detail scan. saya dulu even scan kat kk pon still detail scan kat swasta sbb lg detail plus Doc terangkan satu2 kena ukuran ni kena lebih atau kurang. awk pon dpt ilmu jugak

td sy scan kt kk , doc bgtau seeloknya kalau nk detail scan , 20 mggu ke ats bru nmpk jntina . sy pn nk tggu bulan dpn bru detail scan . scan kk pn nmpk je td cinonet baby . skrg sy dh 19weeks

pergi je scan kt swasta..KK mmg ikut prosedur..kalau ad masalah baru scan..takde pape masalah xde scan..cukup tengok HB,berat okey..dah bole balik..😂

20w dah boleh pergi buat detail scan. Detail scan tu kk takkan buat, kk buat scan biasa je. Detail scan plg penting, bukan nk tahu gender semata2.

Sy dari mula bukak buku smpai dh nk bersalin ni setiap bulan doc scan .. tkde apa lahh .. okay je don’t worry

Kk tak buat detail scan.. Kena pergi private